In de uitverkoop!

woensdag 18 januari 2012

Oelegies


Zo noem ik ze, oelegies. Zo val ik van de hartjes in de oelegies. Ze zijn erg leuk om te maken. Zo even een makkelijk werkje tussendoor. Inmiddels is ook nummer drie ontstaan. Die heb ik zondag gemaakt. Onze meiden waren lekker buiten aan het spelen en manlief was een wedstrijd aan het fietsen. Het was helemaal stil in huis. Dat was heerlijk genieten.
Hier is nummer 3:


Afgelopen maandag heb ik ze tot een top(je) gemaakt. Een leuk rood biesje ertussen gezet. Meer heeft het niet nodig. Het was nog wel een zoektocht om tot deze keus te komen. Er ligt namelijk nogal wat stof in m'n kast, zoals bij zovelen, maar ik wilde een lange bies uit 1 stuk. De lap moest dus wel groot genoeg zijn. Hierdoor viel al best wel wat af. En ik wilde er geen stof voor kopen. Maar dit vind ik een goede keus.


En net heb ik hem gedubbeld. Ik heb er plakhobbs voor gebruikt. Ideaal vind ik dat. Het geheel wordt er iets steviger van dan met gewone hobbs. Ik ben ook nog met een quilt bezig waar ik katoenen hobbs in heb gedaan. Dat is veel "slapper". Ben benieuwd hoe dat wordt.

Nu de laatste fase van de oelegies nog en dan kan hij hangen. Ik weet alleen nog niet precies waar, maar dat komt wel goed. Dat is vast geen onbekend probleem voor jullie. Het maken is het leukst en waar het moet hangen, dat bedenken we nog wel ;o).

Eens kijken wat ik nog meer ga doen vandaag... Ik kan met m'n oelegies verder of met toebehoren voor m'n tas. Morgen hebben we weer cursus. Ik heb er alweer zin in!

Fijne dag allemaal en tot snel.

Liefs van Janien

3 opmerkingen:

 1. Wat zijn de uiltjes mooi zeg. En ja dat rood laat het geheel wel goed uitkomen.

  Ben naar je vorige blogje gaan kijken, ohh zoo leuk een moeder/dochterdagje. ken dit heb dit ook vaak met mijn mama. Zo gezellig, zo genieten. Hopelijk doet mijn dochtertje als ze wat ouder is ook mee.

  gr,
  Mireille

  BeantwoordenVerwijderen
 2. piep, je uiltjes zijn zalig mooi, echt waar en het rood is prachtig erbij

  knufje quiltingmieke


  culipatch.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De harten zijn mooi en de uilen ENIG!!!

  BeantwoordenVerwijderen