In de uitverkoop!

woensdag 9 januari 2013

Nieuw project

Afgelopen week ben ik naar De Naaidoos in Nieuw Buinen geweest op woensdag EN naar de Frottende Freule op zaterdag. Het was dus een feestweek, wat dat betreft. Daar heb ik weer heerlijk staan smullen van alle mooie quilts en de stoffen. Ik heb er zo lang op verheugd en toen was het eindelijk zover! We gingen. Naar De Naaidoos met m'n moeder en naar de Frottende Freule met moeder en schoonmoeder. 
Natuurlijk ben ik daar niet met lege handen vandaan gekomen. Ik ging met het doel om stofjes uit te zoeken voor een nieuwe quilt. En ik dacht dat dat een sterrenquilt zou worden... Eerst kocht in in Nieuw Buinen mooie zwart/witjes en later in Schildwolde mooie roodjes. En toen gebeurde het... Ik zag een applecore-quilt. Op slag wist ik het zeker. Dat gaat hem worden. Ik heb er nu al zin in.

 De voorste rij is wat ik heb uitgezocht.

 Zie je dat kleine pakketje? Een snoeppakketje is dat :o)

 Dit zijn de aanwinsten van mama, uit Nieuw Buinen.
En zo ziet het er gecombineerd uit. Ooo, ik hou er zo van!
Maar eerst moet ik eigenlijk m'n ragtime afmaken. Is ook heel leuk om te doen. De lapjes zijn inmiddels "uitgelegd". Ik heb ze op m'n designwall gespeld. Ik maak er 2, dus de opgespelde is het voorbeeld en de andere naai ik nu direct in elkaar. Ondertussen af en toe even knippen. (Dankje voor de tip Christina.)

Dus zoals jullie kunnen zien: genoeg te doen. As usual. Heerlijk.
Hopelijk kan ik de komende tijd de tijd vinden om lekker verder te gaan met al deze leuke dingen.
Fijne week nog.
Liefs van Janien

6 opmerkingen:

 1. Wat een gave lapjes, prachtige aanwinst!
  Succes ermee!
  Groetjes, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. o wat een mooie lapjes. ha en dat zeg ik, terwijl rood niet mijn kleur is. Ik vind het altijd wel mooi combineren met zwart/wit. heerlijke winkel he, daar in nieuw buinen...... de freule die ken ik nog niet. Ook zo groot als de naaidoos?

  groeten en succes met je nieuwe project.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig de zwart witjes! Met de rode erbij wordt het helemaal bijzonder! Ik ga eens opzoeken wat een applecore quilt is?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat zijn erg mooie lapjes ik denk dat je daar met veel plezier mee kunt werken
  En je ragtime word fantastisch
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit is zo'n moment dat ik wilde dat ik nog traditioneel quilte. want ik weet heus nog wel hoe leuk het was om lapjes uit te kiezen.

  Fijn dat je wat aan de tip hebt gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Om van te watertanden zulke mooie lapjes!!!

  Veel plezier ermee!!

  groet, Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen