In de uitverkoop!

zondag 27 mei 2012

De laatste twee

Gisteravond de laatste 2 lapjes in de sneeuw met verf gezet. Ik blijf het toch raar vinden om dit te doen met deze temperaturen, maar het resultaat is er niet minder om. Maar eerst zal ik jullie de twee die ik van de vorige keer zelf heb gehouden laten zien. De twee paarsen heb, ik zoals eerder gezegd, aan moeders gegeven. Deze rode en groen/blauwige bleven bij mij.

Gisteravond heb ik de laatste 2 lapjes in de sneeuw gezet. De sneeuw is nu op en de stof die ik ervoor gekocht had ook. Ik heb er nog even een klein experimentje van gemaakt door elastiekjes in de lapjes te doen. Leek me wel leuk om nog te proberen.
En daar staan ze dan. Nu nog in het zonnetje, maar ze verhuizen zo naar de garage.

En 24 uur later liggen er op hetzelfde tuinbankje 2 geverfde lapjes. Het resultaat qua kleur vind ik goed gelukt, maar het effect van de elastiekjes is niet héél erg duidelijk. Wel zichtbaar dus ik mag niet klagen, zo voor een experimentje. Ik vind ze wel mooi genoeg om ooit eens iets van te maken. Ooit...

Nu is mijn sneeuwverf-avontuur voorlopig voorbij. We zullen van t winter wel weer verder zien.
Dan kan ik me nu weer storten op andere experimenten zoals mijn knopenquilt en viltquilt. Ik kan jullie vertellen dat ik de knopenquilt vandaag heb afgemaakt. Alleen het label moet er nog op. Dat wil ik morgen doen. Hij is al gemaakt, dus zoveel tijd kost dat niet meer. Dan zal ik hem/haar morgen aan jullie showen. Dat blijft dus nog even een verrassing. Dan de viltquilt afmaken en weer iets nieuws verzinnen. Leuk! En ik ga natuurlijk ook de kussentjes maken, waarvan ik het patroon kocht bij "De Frottende Freule".

Morgen nog maar even genieten van het mooie weer en lekker in de tuin het label opnaaien.

Geniet van het mooie weer en de andere mooie dingen in het leven!

Liefs van Janien

4 opmerkingen:

 1. Nou Janien, je geverfde lapjes lijken een beetje op sterren die uiteen spatten in het heelal (ben ik een beetje duidelijk? :-( )
  Ben nieuwsgierig naar je knopenquilt en viltquilt, hoe ze geworden zijn. Leuk is dat hé, als je iets afkrijgt? Ik ben druk bezig met doorquilten, de eerste van 3, als ze af zijn laat ik ze ook op mijn blog zien.
  Nog een fijne avond!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hilarisch, met dit weer sneeuwverven!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sneeuwverven kan je altijd doen,zo zie je maar weer(met een hamer al het ijs uit je diepvries weghakken werkt ook erg goed.....)Je sneeuwverflapjes zijn erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi resultaat en dat in de zomer

  BeantwoordenVerwijderen