In de uitverkoop!

woensdag 4 april 2012

De onthulling!

Na ruim 6 maanden noeste arbeid is het dan zover. Mijn mega-tas is klaar!
Ik ben er zo blij mee!
Tijdens het afgelopen half jaar heb ik ontzettend veel geleerd. Het was een hele uitdaging om deze tas te maken. Van tevoren had ik niet kunnen denken dat zo'n tas zo in elkaar steekt. Best ingewikkeld. Zonder de hulp van onze juf had ik het, denk ik, niet voor elkaar gekregen. We kregen op elke cursus avond een papier met uitleg. Daarbij heb ik zelf ook nog de nodige aantekeningen gemaakt. Het is een mooi boekje geworden.
Maar daar deed ik het natuurlijk niet voor. Het ging me om deze, door mij zo gewenste, tas. Al jaren stond 'ie op het verlanglijstje van mij en mijn moeder. Nu hebben we er allebei een.

Hieronder kun je zien wat ik als allerlaatste heb gedaan. Het plankje in de bodem geschoven...


En nu is hij echt klaar. Hier is het resultaat van de binnekant:
En hier is de buitenkant:Best een druk geheel, maar ik hou er zo van. Nu kan ik gaan "inrichten". Allemaal spulletjes erin die ik zoal nodig heb. Leuk! Afgelopen zaterdag heb ik nog een mooie scharenset gekocht. Die past er perfect bij. Rood met zwart.
Verder heb ik nog een scharenetui, speldenkussen, etui en strijk-/snijmap gemaakt. Die laat ik, zoals eerder gezegd, later zien.
Nu duurt het nog tot 8 mei totdat we de terugkomdag hebben. Eigenlijk zou ik ze nu allemaal al wel graag willen zien, maar nog even geduld. Ik ben zo nieuwsgierig naar de tassen van de anderen...
En ik kan me nog bezighouden met het borduurwerkje wat voor aan de tas is.

Hierna komen ook de quilts weer aan bod. Die stonden toch op een laag pitje. En ik wil nog zoveel andere dingen doen. Tijd tekort. Een bekend fenomeen onder de quilt(s)ters :0)

Vanmiddag maar lekker weer verder. Fijne dag allemaal.

Liefs van Janien

3 opmerkingen:

  1. Wat is die mooi geworden! Zo'n tas zou iedere quiltster wel willen hebben. Leuke kleuren ook. Groetjes, Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat zul jij een gelukkig mens zijn nu jouw lang gekoesterde wens in vervulling is gegaan. Nu begrijp ik ook al die hartjes. Prachtig om ze hier weer terug te zien.

    Wat zul je een plezier van deze tas hebben, want als we op cursus gaan hebben we nooit genoeg vakken om alles mee te nemen.

    BeantwoordenVerwijderen