In de uitverkoop!

zondag 19 februari 2012

Van alles

In mijn vorige blogje had ik niet zoveel creatiefs te melden, maarrr nu wel weer!
De workshop die ik met mijn schoonmoeder heb gedaan was heel leuk. We maakten een hart van takken. Eerst dacht ik dat het nooit wat zou worden. Het was best zwaar werk en moeilijk om er een mooie vorm in te krijgen. Uiteindelijk is het toch gelukt. Wel een beetje groter dan die van de juf, maar dat hadden we allemaal. Ik ben heel tevreden over het eindresultaat.


Nu zie je aan een van de takken al een hartje hangen. Er moeten er nog een paar bij komen. Die konden we bij haar kopen. Maar ik maak ze zelf. Van vilt. Dus van de week de doos met vilt op tafel en nog een paar lapjes gekocht en aan de slag. Weer hartjes... Ze zijn nu bijna klaar. Als ze hangen zal ik ze showen. Ik vind het erg leuk om dit "even" tussendoor te doen. Een leuk werkje met snel resultaat.


Misschien is het leuk als ik jullie vertel waar mijn liefde voor hartjes vandaan komt. Die is ontstaan tijdens mijn zwangerschap van Lieke. Daarvoor vond ik ze ook leuk, maar niet zoals nu. We zochten een geboortekaartje uit met een hartje. Die hebben we in rood laten drukken met rode tekst. We wisten niet of het een jongen of meisje zou zijn. Achteraf paste alles zo goed bij elkaar... Ons meisje en het rode, sierlijke hartje. Voordat Lieke er was hebben we een nare periode meegemaakt, dus de hartjes betekenen nu zoveel meer voor mij dan daarvoor.
Maar genoeg over de hartjes.

Gisteren ben ik met een collega naar de handwerkbeurs in Zwolle geweest. We waren er al voor 10 uur. Dat was mooi. Dan konden we op ons gemak overal bij kijken. Rond half 12 hebben we een broodje gegeten en toen we daarna weer verder gingen was het me toch ineens druk! Wij hadden bijna alles gezien wat we wilden, dus we zijn daarna ook maar naar huis gegaan. Prima te doen. We waren om 14 uur weer thuis. Zwolle is voor ons maar 3 kwartier rijden. Ik vind het erg leuk dat er in ieder geval 1 keer per jaar zoiets richting het noorden van het land is. Hoeven we niet zover te reizen.
Ik ben er goed geslaagd. Ik heb bollen Zpagetti gekocht om een (vloer)kleedje te maken. Hiervoor heb ik nog een kleedje van Ikea nodig, dus ik kan nog niet aan de slag. Verder heb ik een lap poplin gekocht voor het sneeuwverven en leuke pass-partoutjes om kleine werkjes in te maken.


Misschien is het maar goed ook dat ik nog niet aan de slag kan met de Zpagetti, want ik heb nog zoveel andere dingen die ik ook wil doen. Vanmiddag ga ik aan de slag met vilten. Dat heb ik op de beurs in Arnhem gekocht, maar dat heb ik al eens verteld. Ik ben benieuwd...

Net heb ik met de dames cakes gemaakt. Die staan nu in de oven. Hopelijk wordt het wat. We maken een sneeuwpop-cake met stukjes chocola erdoor, 4 van dat soort cupcakejes (er was nog beslag over) en 2 kruidcaken. Het zal vast wel smaken, maar ik hoop dat het er ook nog leuk uitziet.
Dat wordt vast smullen vanmiddag bij de thee.

Jullie horen en zien het allemaal.
Prettige zondag!

Liefs van Janien

2 opmerkingen:

 1. Alweer druk in de weer op de zondagmorgen dus.
  De cake zal vast wel lekker smaken. Leuke foto van je hart.Dikke kus voor iedereen en lieve groetjes uit Assen van mama en Jan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Janien, gefeliciteerd. Ik heb je de Liebster Blog Award gegeven.
  Groetjes,
  Mireille

  BeantwoordenVerwijderen