In de uitverkoop!

maandag 25 maart 2013

Veranderingen...

Het afgelopen weekend heb ik weer lekker achter de naaimachine gezeten. Dat was alweer een paar weekjes geleden, dus leuk om weer te doen. Er zijn weer wat metertjes gemaakt. Af en toe kwamen m'n meisjes even lekker bij mij rommelen of lekker een boekje lezen.
Heel gezellig.
 
Wat ik gemaakt heb, vraag je je af?
 
Gordijntjes.
Voor op m'n hobbykamer. Van mooie donkergrijze stof.
De stof was over van de gordijnen die ik voor DD1 had genaaid vorig jaar november. En dat was nog best veel. Zonde om te laten liggen en ik had wel weer zin in veranderingetje op m'n kamertje. Daar staat de verandering nooit stil... Er verplaatst of veranderd best wel eens wat. Heerlijk vind ik dat.
 
Maar goed. Het begon met een gordijn voor de deur, want ik vind de deur niet mooi. Hiervoor moest ik twee stukken aan elkaar naaien en over de naad heb ik een mooi kantje genaaid. En dat staat met toch leuk! Kijk maar:
 En zo is de lelijke deur weggewerkt. Helemaal goed.
 
En omdat ik dit een mooie stof vind en nog zoveel over had, heb ik ook een gordijntje onder de plank gemaakt. Daar waar eerst een rood/wit geblokte hing. En een nieuwe voor het raam. Zo is het een mooi geheel.
 
En omdat DD1 gezellig kwam zitten lezen, vond ik het ook tijd voor een lekkere leesstoel. Ik heb een stoel die van opa is geweest er neer gezet. En ook dat staat leuk en gezellig.
Nu alleen nog iets verzinnen op die plastic bakken. Die moeten misschien ook nog verplaatst worden, en dan iets mooiers ervoor terugzetten ;o)
 

 
En zie je daar dat hart achter die stoel? Die heb ik vandaag nog gemaakt. Een stuk fiberfill over een canvas met een mooi stofje en daarop heb ik knopen gelijmd met een lijmpistool.
Helemaal in stijl.
 
 
In het midden van het hart zit het mooiste knoopje uit de pot die ik kon vinden. Zie je hem?
Dat mooie bloempje.
 
Ik ga lekker genieten van mijn vernieuwde kamertje.
 
En zus, dankjewel voor de gezelligheid vandaag. Wat hebben we gelachen!
 
Fijne week allemaal.
Liefs van Janien
  

2 opmerkingen:

  1. Oh wat een mooie gordijnen!! Mooi gemaakt, dame,..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ben je druk geweest en wat een prachtige gordijnen. Die knoopjes in de vorm van een hart, wat een leuk idee!!! Zo'n bloem knoopje heb ik ook, in licht roze ;-)
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen