In de uitverkoop!

zondag 11 december 2011

Kerst

We zijn weer helemaal in de kersstemming in huize Doek. Er is van alles van zolder gehaald en de kamer hebben we "omgetoverd". Heerlijk vind ik dat. Zelf ben ik echt van de kerst. Voor de kinderen is Sinterklaas natuurlijk leuk en spannend, maar geef mij maar de kerst. Als straks alles achter de rug is vind ik dat ook heerlijk, maar nu eerst genieten van de sfeer.

We hebben woensdag de boom opgezet. De meiden hebben ook hun eigen boompje versierd. Helemaal leuk. Daar hebben ze zo'n beetje alles in gehangen wat ze mooi vinden. Het is dus een kakelbont geheel, maar echt van hun.

Dit is onze boom:

Elk jaar komt er een quilt naar beneden van de Kerstman. Ik vind het een echte gezelligerd. Soms hangt hij aan de muur. Dit keer ligt hij op tafel. Ik heb hem een paar jaar geleden gemaakt. Allemaal kleine logcabins en een echte bel aan de muts.

Ruim een week geleden heb ik samen met een vriendin en onze moeders een kerstkrans gemaakt. Het was een gezellige avond en we hebben ieder een heel eigen krans gemaakt. Die wil ik jullie niet onthouden. Ze zijn erg leuk geworden. Ik had mijn fototoestel niet meer, dus ik heb alleen een foto van mijn eigen. Het zijn kunstballen van de Ikea met een kralenketting er tussendoor. Dit is 'em:


Dan nog even een natuurverschijnsel wat ik erg mooi vind. Gistermorgen ging ik boodschappen doen. De autoruit was dicht gevroren. Wat zag dat er mooi uit.

Voordat ik ging krabben heb ik het eerst maar even vastgelegd op de gevoelige plaat. Bijna zonde om van de ramen af te halen. Maar het moest gebeuren... Anders kwam er geen brood in huis.

Fijne avond en week.
Liefs van Janien

6 opmerkingen:

 1. OH wat een mooie autoruit. ik zou bijna willen dat ik ook een auto had. maar op de brommer voel je de kou beter(lol). je kerst mannen quilt is geweldig. kun je mij vertellen waar je dat patroon vandaan had. als kerst gek gezin mag deze eigenlijk niet in de verzameling ontbreken.

  groetjes yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooo mooi versierd, prachtige quilt en ja schitterend staaltje van de natuur!
  groetjes Marijke
  www.quiltcrea.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een mooie quilt, echt !!!
  prachtige versiering...en ja, je kunt wat tegenkomen met bevroren ramen, mooie verschijnselen, maar ook rare :)
  knuffs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Yvonne,
  Ik wil het je best vertellen. Wil je me dan je mailadres geven? Dat " praat" wat makkelijker. Ik heb namelijk geen vast patroon.
  Groetjes Janien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Herkenbaar verhaal. Al die kerstversieringen brengen je in een vrolijker stemming.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hallo janien.
  steeds lukte het niet om hier te posten nu weer een nieuwe poging
  oerlemansy@zeelandnet.nl
  groetjes yvonne

  BeantwoordenVerwijderen