In de uitverkoop!

zondag 27 november 2011

Eerst naar Arnhem en dan nog zoveel te doen...

Gisteren hebben mijn moeder en ik een heerlijke dag op de "Handwerk- en quiltdagen" gehad. Vantevoren hadden we al op de site gezien dat het wel smullen zou worden. Ondanks dat quilten voor mij op nummer 1 staat vind ik het ook erg leuk om in andere keukens te kijken. De reis ernaartoe en weer naar huis waren niet geheel zonder tegenslag, maar geen schokkende dingen, gelukkig.
Eenmaal aangekomen hebben we eerst van bovenaf gekeken. Dat zag er veelbelovend uit.


Wat was er een keus op allerlei gebied. Zelf heb ik geproefd uit de keuken van het vilten. Dat wilde ik graag nog eens doen. Dat is dan nu gebeurt. En wat was het leuk!Het smaakte zeker naar meer. Daarom heb ik me nog wat wol en andere benodigdheden aangeschaft om een sjaal te kunnen vilten.
Bij thuiskomst moest ik de bloem nog wel even uitspoelen en laten drogen. Ik ben zeer tevreden met het resultaat:


Bij een andere kraam kocht ik nog een mooi pakket om een wintermandela te maken, ook van vilt. En ik heb nog een mooi boek gevonden. Eigenlijk heb ik dus zelf voor Sinterklaas gespeeld gisteren.


Nu heb ik dus nog wel weer het een en ander te doen. En ik had nog het nodige liggen. Ik zou nog kussentjes maken voor mijn jongste, een paardenquiltje voor de oudste, een flanellen deken voor op de bank en ik ben met nog een quilt bezig.
De hoogste tijd dus om de handen eens flink uit de mouwen te steken. Ik heb namelijk nog wel eens de neiging om 's avonds lekker niks te doen en daar dan de volgende dag spijt van te hebben. Vaak ben ik ook echt te moe, maar daar zal verandering in moeten komen. Als ik toch zit kan ik net zo goed wat doen. Hopelijk kan ik me aan deze belofte aan mezelf houden. Wie weet helpt het als ik deze belofte met jullie deel... Jullie zullen het zien.

Vanmorgen ben ik dus maar fanatiek aan de slag gegaan met het afwerken van de "klusjes". Het klinkt bijna als een straf, maar zo voelt het absoluut niet. Als ik zoveel wil zal ik ook wat moeten doen. Ik weet namelijk niet of ik wel minstens 130 jaar word, in goede gezondheid. Dan kan ik misschien alles wat ik zo graag wil ook echt maken ;)

Het resultaat van vandaag:


Fijne avond allemaal!

Liefs, Janien

4 opmerkingen:

 1. Mooie bloem is het geworden en af en toe is het ook leuk om eens wat anders te doen....dan quilten en wat een gezellige sint en pieten aankomst hadden jullie zeg. Groetjes carina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk kussen van de Flower Fairies! Ik ben ook op de beurs geweest, de 'viltenkraampjes' waren inderdaad erg leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo herkenbaar. Mooie viltbloem. En je kussens zijn ook schitterend.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuk die vilt !
  heel mooie kussens :p

  knuffs

  BeantwoordenVerwijderen