In de uitverkoop!

zaterdag 7 september 2013

Dear Jane Monday

Afgelopen maandag hebben mijn mam en ik voor het eerst na de vakantie weer heerlijk een dagje samen gezeten. We zijn weer verder gegaan met de voorbereidingen voor de Dear Jane.
 
Wat een organisatie, maar ik hou er zo van.
Ik vind het heerlijk om een project voor te bereiden voordat ik er echt mee aan het naaien ga. Dat is voor mij al de helft van het plezier.
 
We hebben maandag een overzicht gemaakt van welk stofje in welk blok gebruikt gaat worden.
Maar eerst moesten m'n stofjes door elkaar, want ik had ze netjes op kleur gesorteerd liggen. En zo wil ik ze natuurlijk niet in de quilt.
 
Maar ja, dacht ik toen, hoe doe ik dat. Ik weet wel wat ik er mee aan moet als ik ze allemaal in een grote bak kan doen en even flink schudden, maar om dat nou met hele fatquarters te doen leek me niet zo'n goed idee.
Dus er moest hulp van mama aan te pas komen. Dat is ook nog wel eens leuk, want inmiddels kan ik me toch aardig zelf redden.
Kijk eens even hoe handig ze dat doet:

 
Dus mama heeft alle lapjes voor mij doorelkaar gelegd en zo kon ik de eerste serie maken. Overal een klein stukje van af knippen en op een uitvergroot overzicht plakken. En gaandeweg werd er natuurlijk steeds meer gehusseld, anders is alles iedere keer in dezelfde volgorde en dat wilde ik niet.

 
En dan het eindresultaat van ons beiden. Mam gebruikt de Millbook serie en ik het meest de rood, blauw en bruin van Metropolitan Fair. Beide van Moda. Maar die had ik jullie al eens eerder laten zien.

Ik vind ze prachtig! Ik word er zo blij van.
 
Dit werkje verliep voorspoedig, dus er was nog tijd voor iets anders.
Ik heb de hobbs gesneden die in de blokjes moet komen. En samen met het patroon, de achterkant en het getekende lapje vlieseline gaat het keurig in een zakje.
Netjes en overzichtelijk.


En zo gaan we voort. Heerlijk om te doen. Een goed begin is het halve werk.
En zoals mam vanmiddag zei:
 
Geniet niet alleen van het einddoel, maar ook van de reis er naar toe.
 
En met deze wijze uitspraak sluit ik dit blogje af.
 
Fijne dag lieve mensen. Geniet ervan.
Liefs, Janien


4 opmerkingen:

 1. Ik snap je opwinding zooo goed ;-)
  Heb je gezien dat er in de moeder Jane vanuit het midden de kleuren in het rond verlopen ? Ik hoop dat je snapt wat ik bedoel...
  Kleine tip voor het geval dat je verder wilt husselen ... Hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is het heerlijk als je zulke dingen samen met je moeder kunt doen. Geweldig als je dezelfde passie en verslaving hebt. Geniet er van!

  Groetjes,
  Linda

  P.S. De kleuren zijn werkelijk schitterend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige kleurkeuze, wat een werk heb je vooraf. Maar dan heb je ook wat moois!!! Ik heb nog nooit zo'n project gemaakt, dus wist ik ook niet dat je dit zo eerst uit legt.
  Als ik eens met mijn CWD ga beginnen, weet ik in ieder geval wat ik eerst moet doen ;-)

  Fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het knap dat je dit zo georganiseerd aanpakt....Ik ben meer van: hoe de wind waait....kies ik mijn stofjes. Veel plezier samen met je mams.

  BeantwoordenVerwijderen