In de uitverkoop!

dinsdag 25 december 2012

Genieten!

De eerste kerstdag van 2012. Wat is de tijd snel gegaan... Even een moment om stil te staan bij wat er is geweest het afgelopen jaar. Gelukkig houd ik op het gebied van mijn hobby een blog bij, dan kan ik dat eens terug lezen ;o) Natuurlijk zijn er ook minder mooie momenten geweest, maar die mogen niet de overhand krijgen. Het positieve is heel belangrijk. En het allerbelangrijkste is de liefde die je mag krijgen. Daarover vond ik een mooi gedichtje.

liefde is...alles begrijpen van elkaar zonder iets te zeggen.
liefde is...alle ruzietjes weer snel bijleggen.
liefde is...naar elkaar luisteren en elkaar vertrouwen,
maar het allerbelangrijkste van liefde is om van elkaar te
houden!

Schrijver: Toon Hermans
 
Dus nogmaals een fijne kerst voor iedereen. Hopelijk met veel liefde en lieve mensen om je heen.
 
 
En nu ik hier toch zit zal ik jullie laten zien wat ik de afgelopen dagen heb gedaan.
Zoals ik al schreef in mijn vorige blogje zijn mijn dochters en ik zaterdag naar m'n mam geweest om een gezellig dagje te doen. En dat is gelukt kan ik jullie vertellen. Het was echt genieten. DD2 heeft de hele dag geknutseld en DD1 ook een deel van de dag. Er was van alles voor ze. Stickers, kaarten, papier, malletjes, scharen, verf... Teveel om op te noemen en wat hebben ze genoten. En daar genoten wij ook weer van.
 
Mama heeft even een beetje voorwerk voor mij gedaan. Heel lief. Ze heeft namelijk even een malletje voor me getekend. Die kan ik gebruiken voor m'n onderzetters. We hadden wel kant-en-klare malletjes, maar de een was te groot en de ander te klein.

En terwijl zij daarmee bezig was, zat ik achter de naaimachine. Druk bezig met de rag-quilt. Lekker om zo te naaien. Schuin over naar beide kanten en klaar is het blok! Ze zijn nog niet allemaal genaaid, want 's middags ben ik aan het stofjes tekenen geweest voor de onderzetters.
 
 
En met dat stofjes tekenen ben ik gisteren ook nog een hele tijd bezig geweest. Ik wil graag 20 onderzetters maken, want we hebben achter aan de tafel al 8-9 plaatsen en voor voor wil ze ook maken. Dan hoeven we er niet mee heen-en-weer te slepen. Een mooie klus dus voor de feestdagen. Ik ben benieuwd hoeveel ik er af krijg, tenminste de topjes dan. Misschien wel helemaal niks...

En ook gisteren was de creativiteit niet van de lucht bij onze dames. Ze hebben mooie hangers gemaakt voor in de kerstboom. Dat pakketje had ik van de Wichtelman gekregen op het werk. We zaten dus heerlijk met elkaar te freubelen. Wat een gezelligheid. En zo waardevol!
 
 
Vandaag en morgen gaan we ook genieten. Samen met de mensen van wie we houden. Familie en schoonfamilie. Doe jij dat ook? Het is je gegunt.

 
Tot snel.
Liefs van Janien
 
 


6 opmerkingen:

 1. Gezegende dagen toegewenst!Heerlijk he, zo genieten en rommelen met zijn allen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prettige Kerstdagen!
  Wat ziet het er gezellig uit. Geniet er maar van, voor je het weet zijn de meisjes groot en zitten ze er niet meer bij.
  Heb je de onderzetters nog af gekregen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heerlijk om zo samen creatief bezig te zijn! Fijne jaarwisseling,enal mijn goede wensen voor 2013

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi,

  Dat zag er heerlijk gezellig uit bij jou!! Wij hadden afgelopen dagen onze kleindochter van 5 te logeren. Zij is aan de grote tafel druk in de weer geweest met papier, schaar, lijm en kleurtjes en ik heerlijk de bies om m'n kleine quiltje geregen. Dat is toch echt genieten zo met elkaar. Opa liep af en aan met thee en lekkere dingetjes. Ik moet toch eens wat verzinnen om onze Pien ook aan de lapjes te krijgen, maar dat plan moet nog even rijpen!!
  Fijne jaarwisseling en alle goeds voor 2013!!
  groet, Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen