In de uitverkoop!

woensdag 19 december 2012

Ragtime

Afgelopen maandag en vandaag ga ik weer eens lekker aan de slag met de flanellen voor de ragtime-quilts. Het worden 2 aparte quilts voor op ons 2-persoons bed. DH en ik zijn namelijk niet gelijk van temperatuur, zeg maar. Ik ben veel kouder dan hij. Hij zal dus waarschijnlijk eerder de deken willen afgooien dan ik. Vandaar dat dit me wel een oplossing lijkt.

Maandag heb ik heel veel hobbs gesneden. En nog niet genoeg. Nog 6 stukjes snijden en dan heb ik er 280.
De flanellen zijn gesorteerd in 2 stapels. En ook daarvan heb ik nog niet genoeg. Hiervoor is nog meer stof onderweg. Wat een straf om weer mooie stofjes te mogen uitzoeken ;o).
En nu kan ik wat ik heb alvast gaan dubbelen. Aangezien de voorkant en achterkant van bijna alle blokken gelijk worden kan ik dat alvast doen. Ik weet namelijk nog niet wanneer de nieuwe stoffen er zullen zijn. Dan kan ik nu in ieder geval even vooruit.

En als dat dan klaar is kan ik gaan naaien. Daar heb ik ook wel zin in. Dat ga ik zaterdag doen. Dan gaan mijn DDs en ik een dagje naar moeders toe. Gezellig!

Verder ben ik nog op zoek naar een leuk patroon voor onderzetters voor glazen en bekers enz. Ik heb al verschillende op internet gezien en ik denk dat ik er wel uit ben. Maar mocht er nog iemand een leuke tip hebben, die is van harte welkom. Ik hoop dat ik dat zaterdag ook kan voorbereiden. Dan heb ik een leuk werkje voor de feestdagen, voor op de bank.

 
Ik wens jullie allemaal fijne feestdagen en een gezond, fijn en liefdevol 2013!
 
Liefs van Janien


3 opmerkingen:

 1. Leuk ziet het er uit,maar wat een werk!Het zal wel bevallen denk ik.Manlief en ik slapen al jaren onder een eigen dekbed en dat is gewoon heerlijk.
  Jij ook fijne feestdagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het vergt wat voorbereiding, zo'n ragtime quilt. Maar volgens mij een ontzettend leuk project. Succes met maken!

  Groetjes Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. je kunt tijd besparen door niet te dubbelen maar het bij de naaimachine te doen. Je hebt 3 stapels: 1 bovenkant, 1 tussenvulling en 1 onderkant. En van alle 3 pak je er eentje en naaien die hap.

  En wanneer je een rij hebt vastgenaaid, dan direct de knipjes zetten, want als je dat achteraf moet doen is het echt niet te doen. Zo zeer doen je handen dan.

  BeantwoordenVerwijderen