In de uitverkoop!

zondag 2 september 2012

Onderdeel 2 klaar


Dit was het oorspronkelijke plan. Afgezien van dat ik twee vierkantjes te weinig had gemaakt, vond ik het veel te rommelig. Niet duidelijk een patroon erin. Dus het werd afgewezen en ik ben opnieuw begonnen met de lapjes neer te leggen. Toen werd het dit:

Ja. Goedgekeurd. Nu kon ik alles aanelkaar naaien en verder gaan met dit project.
Ooo, ik ben er zo verliefd op! En ik zal jullie vertellen waarom. Ik vind ten eerste de stoffen prachtig, maar dat weten jullie nu wel...

Het is weer eens iets anders dan een quiltje geworden. In de Quilt en Zo van vorige maand stonden quiltblokken in lijstjes, op canvas. Daar heb ik me door laten inspireren. 
Ik moest wel even uitproberen hoe ik dat er goed in ging krijgen. Ik heb de lap aan de achterkant van het passepartout met garen naar elkaar toe getrokken als het ware. Volgens mij spannen ze ook zo borduurwerken in lijsten. Het was een experiment en die is geslaagd. Dat is de tweede reden.

In de lijst kun je ervoor kiezen om het geheel tegen het glas te plaatsen of achterin de lijst. Voor dat laatste heb ik gekozen. Daardoor bleef er ruimte over om iets bijzonders in de lijst erbij te doen. In mijn lijst kwamen vingerhoedjes. Nee, niet zomaar vingerhoedjes omdat ik dat leuk vind. Deze heb ik van mijn oma gekregen een heel aantal jaren geleden. Ze zijn van haar moeder en haar oma geweest. Ze zijn dus heel oud en van een onschatbare waarde voor mij. Te meer omdat mijn oma ook alweer ruim 6 jaar geleden is overleden. Ze was de liefste oma van de wereld. Ik vind het dus heel bijzonder op deze manier.
En dit is de derde, maar wel belangrijkste reden.

Dit is het eindresultaat. Ik werd er zelf bijna emotioneel van, maar dat zal wel door de hoedjes komen...

Ik ga lekker genieten.
Tot de volgende keer, maar weer.


Liefs van Janien

3 opmerkingen:


 1. wat is het eindresultaat prachtig geworden en wat mooi dat je de vingerhoedjes erin geplaatst hebt.Ik kan me voorstellen dat je er emotioneel van werd.
  Dikke kus van je trotse mama

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat prachtig. En wat een leuk idee om het zo in een lijst te doen.
  Groetjes, Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi verhaal. De lijst geeft alleen maar weerwaarde aan je werkstuk.

  BeantwoordenVerwijderen