In de uitverkoop!

zondag 16 september 2012

Veel te vertellen

Zoals zovelen ben ook ik naar de tentoonstelling van het Quiltersgilde geweest en zoals zovelen vond ook ik het prachtig. Samen met mijn moeder zijn we met de auto naar Deventer gegaan. Hansje (de Tomtotom) heeft ons de weg gewezen en we kwamen keurig bij de parkeerplaats aan de overkant van de IJssel. Toen met het pontje naar de overkant. Daar kreeg ik een heerlijk vakantiegevoel van. De zon scheen, we gingen naar een prachtige tt en we hadden al een behoorlijke reis achter de rug.
Er hingen ook quilts van mij. Nu is de tentoonstelling voorbij dus nu mogen jullie zien welke ik daarvoor heb gemaakt. Ik heb het al die tijd niet laten zien. Dit zijn ze dus:

Wij zijn de vrijdag heen gegaan. Dan konden we de opening bijwonen. Dat leek me erg leuk om mee te maken. En dat was ook zo. Een praatje van het gilde en een praatje namens de provincie.
Voor diegenen die ook op vrijdag zijn geweest en zich mijn quilts nog kunnen herinneren ziet dit er misschien iets anders uit. En dat klopt ook. Op de tentoonstelling hingen ze eerst in de verkeerde volgorde. Er staan een 1,2 en 3 achterop, maar dat is niet de volgorde waarin ze moeten hangen, maar de volgorde waarin ik ze heb gemaakt. Ik vermoed dat dat voor de verwarring heeft gezorgd. Begrijpelijk. Op andere blogs heb ik inmiddels foto's voorbij zien komen waar ze goed hangen. Heel fijn dat er gehoor is gegeven aan mijn verzoek om de quilts te hangen zoals ze in de catalogus staan. 
Natuurlijk wilde ik wel met ze op de foto. Ik ben apetrots dat er een werk van mij mocht hangen. En hoe vind je dat? Mijn kleding is helemaal in stijl. Goed aangepast hè? ;o)
Het was een fantastische dag. We hebben erg genoten van alle quilts en natuurlijk ook van alle winkeltjes.
Verder heb ik nog best wat foto's gemaakt, maar met name van details van de kunstwerken. Heel inspirerend. Ik zal er een paar laten zien. Wie weet heb je er wat aan.

Ik ben ook verder gegaan met m'n klassieke quilt. Hij is gesandwiched en doorgestikt. De kussentjes zijn weer een stukje verder. Nu kan ik de kussentjes gaan afwerken en de quilt moet nog een afwerkbies hebben en een label en dan is die klaar.Dus "werk" aan de winkel. Heerlijk om ermee bezig te zijn. Ik ga straks nog even lekker naar m'n kamertje.

Maar eerst moet ik nog even wat kwijt. Het was echt helemaal te gek en volkomen onverwacht. Mijn zwager en schoonzus gingen gisteravond met haar vader, broertje en zijn vriendin in de luchtballon. Natuurlijk waren wij er ook om ze uit te zwaaien. Ik vind zoiets fantastisch om te zien en voor onze meiden is zoiets ook mooi om te zien. Toen de ballonmensen er waren bleken er 2 ballonnen de lucht in te gaan dus 1 groot feest om naar te kijken.
Zegt mijn schoonzusje: Je kan wel mee hoor. Er is nog een plaatsje over. Ik dacht dat het een grapje was, maar nee. Even overlegd met DH en die zei direct DOEN. Zo gezegd, zo gedaan. En daar ging ook ik mee de lucht in. Een jarenlang gekoesterde wens en droom is hiermee in vervulling gegaan. Het was zo mooi!
De ballonvaarder heeft ons de wereld van hoge hoogte laten zien maar ook van veel dichterbij. We gingen met de ballon over de toppen van de maisvelden. Ik ben er nog vol van. Hopelijk blijft dit gevoel nog een poosje hangen. Heerlijk om van na te genieten.Nou, ik zweef nog even verder.
Fijne dag allemaal en tot de volgende keer.

Een "stoffige" groet van Janien

3 opmerkingen:

 1. Vond je het niet vervelend dat ik jouw quilt al liet zien op mijn blog? Ik houd van delen en denk er dan niet aan dat mensen het zelf niet leuk zouden vinden. Je mag met recht trots zijn op deze quilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooo geweldig zo hoog in de lucht een blijvende leuke herinnering!
  En je klassieke quilt vind ik ook een plaatje!
  groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk om een quiltje van jou te zien die ik in Deventer heb zien hangen!! Prachtig hoor. En zo vluchtig je blog te hebben bekeken maak je erg leuke dingen....dat geeft de nodige inspiratie. Nou je hebt er een volgster bij hoor :-)

  groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen