In de uitverkoop!

dinsdag 19 juni 2012

Van alles...

Zo druk met van alles...
Eigenlijk heb ik momenteel weinig fut om nog iets lapperigs te doen. Best jammer natuurlijk, want het is allemaal zo leuk!

Sinds anderhalve week hebben we een caravan op onze oprit staan. Helemaal van ons! Hartstikke leuk, maar ook een hele klus om alles schoon te maken. We zijn niet de eerste eigenaren, dus wilde ik alles graag grondig schoonmaken. Dus alles gesopt, gordijntjes gewassen, kussenhoesen gewassen (en nieuwe knopen erop, want ik moest de oude eraf knippen). De inventaris is voor een deel nieuw en voor een deel 2ehands, dus ook dat moest allemaal schoon.

En we hadden het plan gevat om dan ook direct het volgende weekend naar een camping te gaan, proefcamperen. We hebben dit namelijk nog nooit eerder gedaan. Dat lukte me echt niet. Nu gaan we komend weekend en moet er nog het een en ander ingepakt worden. Maar 1 ding scheelt, alles is schoon en fris en kan er nu zo in.
Naast mijn werk neemt dit heel veel energie. Vandaar dat ik dan niet zoveel meer over houd.
En we hebben vorige week ook nog de vierdaagse gelopen. Elke avond 5 kilometer. Mij ver genoeg in zo'n drukke week.

Ik zou beginnen met de kussentjes van de Frottende Freule. Ik zal jullie laten zien hoever ik hiermee ben:
 Haha, alles zit nog net zo in de doos. De beschrijving heb ik inmiddels wel gelezen. Er moeten kopietjes gemaakt worden van het patroon. Dat dus eerst maar eens doen.  Dan zien we wel weer. Van het voornemen om er direct mee te beginnen is ook niks gekomen. Ik doe maar geen uitspraak meer over wanneer ik iets begin, denk ik ;o).

Wel ben ik met iets anders begonnen. Dat heb ik al vanaf januari in huis. Het is wel met textiel, maar dan op een ander manier. Ik maak een vloerkleed van Zpagetti. Een tapijtje van Ikea is de basis. Hierdoor trek ik allemaal draadjes, die ik vooraf geknipt heb. Ze hoeven niet geknoopt. Het blijft zo prima zitten. Een monnikenwerkje, maar wel rustgevend. Ik hoef er niet bij na te denken. Alle draadjes zitten door elkaar in een trommel en welke ik pak is aan de beurt. Een lekker werkje voor op de bank.
 In mijn vorige blogje schreef ik dat ik geen UFO's meer had. Dat bleek niet waar. Eigenlijk had ik dit niet meer in de peiling, maar vorig jaar in de zomervakantie ben ik met een project begonnen met kwart-log cabins. Daar heb ik vanmorgen nog een paar blokjes van genaaid en het gaat gewoon weer mee op vakantie deze zomer. Ook weer in zwart/wit/grijs/rood. Ik hou er zo van!
Elk stapeltje zijn er 4.


Wanneer ik weer wat kan doen, moet ik maar zien. Eerst de spullen inpakken in de caravan. Dan zien we wel weer...
Fijne week allemaal.

Liefs van Janien

1 opmerking:

  1. Zo'n caravan op de oprit brengt je direct in vakantiestemming he. Goed idee om eerst te gaan proefkamperen wanneer je het nog nooit hebt gedaan. Verder ben je lekker bezig. Zomers doen de meeste mensen toch minder dan in de winter op handwerkgebied.

    BeantwoordenVerwijderen