In de uitverkoop!

dinsdag 5 juni 2012

Weer een affo!

Hoera! Ook de viltquilt is nu (bijna) klaar, alleen nog een label. Moet nog even goed nadenken over een naam. Suggesties?
Het heeft even geduurd, maar al het goeie komt langzaam zeggen ze wel eens. Zo ook met deze quilt. En sommige goede dingen komen gelukkig ook snel, maar daar gaat het hier nu niet over.
Ik ben blij dat hij af is. Om twee redenen.
1. Hij is af en ik ben zeer tevreden.
2. Omdat ik nu met iets heel nieuws kan beginnen. Is altijd leuk, toch?

Het was erg leuk om hieraan te werken. Weer eens iets heel anders, zo met dat vilt. Eers was het al een hele uitdaging om deze lap te vilten. Het was de eerste keer dat ik dat in zo groot deed. En dat lukte goed. Het was een nuttige tijdsbesteding van die zondagmiddag. Daar heb ik al eens over verteld. En nu heb ik er een quilt van gemaakt.
Het zachte en warme van de wol en het warme, breekbare en gezellige van bloemen. Die dingen heb ik willen combineren en dit is het resultaat. De zwarte rand en de rode bloemetjes zijn van zijde. Dat vond ik weer mooi bij het breekbare van de bloemen passen.
Deze quilt mag op tafel blijven liggen. Ik vind hem te pompeus voor aan de muur, voor de plek waar ik hem bedacht had. Zo op tafel vind ik het ook mooi. Zo kun je goed zien dat hij uit meerdere lagen bestaat. Een klein beetje een 3d effect. Hopelijk kun je dat op deze foto een beetje zien.

Leuk hè, met die andere quilts op de achtergrond.


Nu kan ik beginnen met iets nieuws. M'n hoofd stroomt over van ideeën. Alleen het moet ook nog uit stof. Ik denk dat ik toch maar ga voor de kussentjes, zoals ik al eerder schreef. Lijkt met erg leuk om aan te werken. Totaal andere stofjes. Leuk! Ik heb er zin in.

Fijne dag allemaal.

Liefs van Janien

1 opmerking: