In de uitverkoop!

dinsdag 24 februari 2015

Een besluit genomen over DJ

Vorige week heb ik een definitief besluit genomen. Het koste me wel veel moeite, maar het is beter zo.

Ik ga toch zoveel mogelijk van m'n Dear Jane op de machine naaien. In een niet al te snelle stand en met goed spelden komt het goed. 

Dit heb ik besloten om verschillende redenen. De belangrijkste is om m'n handen en polsen een beetje te ontzien. Er ligt namelijk altijd een chronische peesontsteking op de loer. Doe wil bij iets teveel belasting maar al te graag de kop
op steken en daar zit ik niet op te wachten. 

Een andere reden is dat ik het ook wel fijn zou vinden als m'n DJ binnen een afzienbare tijd af komt. Dat het lang duurt weten we allemaal, maar het hoeft van mij geen 10 jaar ofzo meer te duren.

Dus wat heb ik gedaan? Ik heb het gedane quiltwerk uitgehaald! Dat ging met pijn in het hart en een traan werd nog onderdrukt. 
Het is er uit...

Nu heb ik me helemaal neergelegd bij de beslissing en voelt het goed. Sommige kleinere of lastige stukjes naai ik nog lekker met de hand, maar wat machinaal
kan zal ik zo doen.

Ook het applicatiewerk gaat op de
machine gebeuren. Daarover vertel ik de volgende keer, want dat moet ik nog proberen. Maar ook dat wordt vast mooi. Beter dan wat het was.

Tot de volgende keer.
Liefs, Janien

3 opmerkingen:

  1. Soms moet je knopen doorhakken, dus doen wat je het beste lijkt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is ook met de machine een uitdaging hoor! Veel plezier met Jane!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat gaat lukken hoor. Ik heb mijn DJ ook helemaal op de naaimachine gemaakt.(deels om dezelfde reden maar ook omdat ik dat nu eenmaal liever doe) Applicaties soms met vliesofix en een machinaal festonsteekje. Veel blokjes kun je ombouwen naar paper- of foundationpiecing, dat is goed te doen op de naaimachine en wordt heel netjes. Kijk voor tips ook eens op het blog : That Quilt, met veel tips en trucs voor Jane. Succes hoor.

    BeantwoordenVerwijderen