In de uitverkoop!

zaterdag 24 september 2016

Een nieuwe quilt

De afgelopen week heb ik me bezig gehouden met de voorbereidingen voor een nieuwe quilt. Dt kan heel leuk zijn om te doen, maar ook energie-slurpend. Wat heb ik me druk gemaakt deze week. M'n gedachten gingen alle kanten uit. Ik had namelijk bedacht dat ik nu Miss Matty's Parlour zou maken, maar daar kan ik m'n hoofd niet bij houden op dit moment. Veel te druk en niet helemaal lekker in m'n vel... Dus er moest iets simpeler komen.

Sterretjes misschien? Ja. Dat zou het worden. Maandag vol goede moed aan de slag.

Allemaal mooie stofjes uitgezocht , vooral rozenstofjes, en tekenen maar. En woensdag zou ik verder gaan. Maar woensdag sloeg de twijfel toe. Zijn die rozenstofjes echt wel wat voor mij? Ja, dacht ik, toch wel en ik ga alleen maar rozenstofjes gebruiken en doe de anderen uit de stapel weg. Uiteindelijk woensdag niet mee getekend.

Om mooie sterretjes te maken zoek je de mooiste delen van de stofjes bij elkaar en zorg je voor een mooi patroon. Wel weer denkwerk dus.
Woensdagavond weer twijfel. Zal ik dan wel sterren maken of misschien toch hexagons? Misschien is dat eenvoudiger. Maar natuurlijk niet. Ook dat vraagt om een selectie. En daar heb ik nu zo'n Geen zin in!
Dus vannacht weer liggen piekeren. Ik wou nu wel een besluit nemen, want ik zou vandaag naar de Frottende Freule gaan om mooie stoffen erbij uit te zoeken. En omdat ik niet slapen kon heb ik er nog eens goed over nagedacht en het wordt weer iets anders en dat wordt het echt.

Prachtig mooie stoffen! Ik ben er helemaal verliefd op.
                      

En de keus is gevallen op een vingerhoedjesquilt! En ik heb er heel veel zin in. Lekker hoedjes rekenen en daarna alles in een bakje en willekeurig aan elkaar naaien. Lekker scrappy en vooral niet nadenken. Daar heb ik veel behoefte aan op dit moment. Ingewikkeldere dingen komen later wel weer.

Straks eerst nog aanvulling zoeken in m'n eigen voorraad. I love it.

Fijn weekend verder.
Liefs van Janien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten