In de uitverkoop!

zaterdag 21 juli 2012

Over gesneden lapjes en een bijzondere dag

Alle lapjes zijn gesneden. Klaar om weer aan elkaar genaaid te worden. Wat hebben we dan toch een rare hobby. We kopen eerst stofjes, omdat we ze zo mooi vinden. En vervolgens knippen of snijden we ze weer in stukjes om ze daarna weer aan elkaar te zetten, maar dan door elkaar.

Als ik het zo "zeg" krijg ik ter plekke zin om weer aan de slag te gaan. Vandaag heb ik daar alleen weinig tot geen tijd voor. Er staat heel wat op de planning. Even hier heen, even daarheen, dit doen, dat doen... Ach, je kent het vast wel.
Toch ben ik vanmorgen al heel vroeg opgestaan en heb ik al het nodige gedaan. De wasmachine draait al volop, er is al een was opgevouwen, de eerste strijkwas is gedaan, er is al een bed verschoont, een kaartje verstuurd... Nu de rest van de was nog en de bedden verder verschonen. En de rest van de planning afwerken. Genoeg te doen dus. Allemaal huishoudelijke dingen.

Toch ben ik in gedachten veel met m'n lapjes bezig. Het levert alleen geen genaaide lapjes op, maar er over nadenken is ook leuk. Daar krijg ik ook een blij gevoel van.
En waar ik ook een blij gevoel van krijg zijn de weersberichten. Ik heb me laten vertellen dat het mooie weer eraan komt. Dat zou toch wel eens fijn zijn. Overal is het weer het gesprek van de dag. We zullen het zien.

Ik kan het niet nalaten om het even te vertellen: We hebben gisteren een hele bijzondere en mooie dag gehad. Mijn moeder is getrouwd. Het was prachtig weer en het bruidspaar straalde van het begin tot het einde van de dag. Onze kindertjes en wij waren allemaal apetrots op onze mooie moeder en natuurlijk ook op haar kersverse man. Kijk maar even.

Ik had een ringekussentje voor ze gemaakt. Als verrassing. Vonden ze erg leuk. In de trouwzaal naar binnen gesmokkeld en tijdens de ceremony zagen ze hem pas.


Fijne weekend allemaal en tot de volgende keer.

Liefs van Janien

2 opmerkingen:

  1. Oh Janien, wat bijzonder! Van harte gefeliciteerd voor het kersverse bruidspaar, erg leuk. En wat zien ze er mooi uit, de bruid maar bruidegom net zo. Wat heb je een leuk ringen-kussentje gemaakt!
    Je showt allemaal prachtige lapjes, ze zijn prachtig!!!
    Fijn weekend

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En ze stralen erover. Wat heeft je moeder een werkelijk schitterende jurk aan. En wat ik helemaal graag zie: de man heeft een bijkleurende das.

    BeantwoordenVerwijderen