In de uitverkoop!

zondag 28 oktober 2012

Mandjes

Afgelopen week heb ik nog twee mandjes gemaakt. Zoals jullie eerder hebben kunnen lezen ga ik hier een workshopje in geven. De vorige die ik heb gemaakt vond ik toch wat slap, dus ik heb het nog eens gedaan, maar dan met een andere vulling. En dat werkt veel beter! Ze blijven mooi rechtop staan en zijn lekker stevig. Zelf vind ik ze goed gelukt en ben ik zeer tevreden.
En helemaal mijn kleuren.

Fijne zondag,
Liefs Janien

woensdag 24 oktober 2012

Stofverven

Vanmorgen zijn m'n jongste dochter, moeder en ik naar de jubileum quilttentoonstelling in Assen geweest in de Zonnereep. Een prachtige tentoonstelling met een grote verscheidenheid aan technieken. Erg leuk om te zien wat de dames allemaal gemaakt hebben. Als je kunt gaan zou ik het zeker niet laten.
We zijn zelf ook bij deze bee geweest, maar wegens omstandigheden moesten we ermee stoppen.
Eerst werd de tentoostelling geopend door de wethouder van kunst en cultuur en daarna mochten we heerlijk rondkijken. De Ganzerik was er ook met screens om te printen op stof. Dat werd ook gedemonstreerd. We waren meteen verkocht en een aantal screens ook ;o). Lieke, m'n jongste, kon bijna niet wachten tot we weer thuis waren. "Mama gaan we nou naar huis, want ik wil verven?!" Grappig hè? Zij was net zo enthousiast als wij.
Dus vanmiddag aan de slag. Heerlijk om mee te werken het geeft een geweldig resultaat. M'n meiden vonden het ook allebei erg leuk. Inge, de oudste, had er echt veel plezier in. Leuk om te zien. Dat was al genieten. Hieronder onze resultaten van een middagje experimenteren.
 
Deze 2 zijn van Lieke:
 
 Deze zijn van Inge:


Hieronder die van mama:


En de laatste 2 zijn van mij:

 De lap hierboven heb ik eerder dit jaar met sneeuw geverfd.
 

 
Het was dus een hele geslaagde middag. Lekker, zo'n herfstvakantie!
 
 
 
Tot de volgende keer.
Liefs Janien

zondag 21 oktober 2012

Vogeltjes

Een tijdje geleden zijn mijn zusje en ik samen begonnen aan het maken van vogeltjes. Die zijn nu klaar. Zij heeft mooie zwart/wit/grijze gemaakt en ik heb ze van French General en een ander stofje gemaakt. Was leuk om te doen. Nu eens kijken of ik een plekje voor ze kan vinden. En anders moeten ze even wachten. Ik heb ze namelijk gemaakt om aan de lamp boven de eettafel te hangen. Daar is alleen nu geen plek. Daar hangt nu herfstversiering. Allemaal poppetjes en dingetjes van vilt. Zo'n herfstbak maken we elk jaar. Eerst samen het bos in en dan de bak maken.

Hieronder zijn de vogeltjes:


 
 
 
In de toekomst zullen de foto's van een betere kwaliteit zijn. Maar dat is weer een heel ander verhaal. Ik was namelijk gisteren jarig en ik kreeg een superdeluxe spiegelreflex camera van mijn man en dochters, ouders met partners, schoonouders en zusje. Had DH in het diepste geheim geregeld. Ik was helemaal overdonderd en ben er nog steeds ondersteboven van. Wat een fantastisch apparaat.
We gaan straks naar het bos, lekker wandelen. Jullie begrijpen dat dan het fototoestel meegaat. Lekker uitproberen.
 
 
Fijne zondag nog!
Groetjes van Janien

zondag 14 oktober 2012

Naaikamer-taferelen

Het moest er toch maar eens weer van komen. M'n naaikamer moest eens onder handen genomen worden. Ik probeerde mezelf wijs te maken dat ik na elk project m'n kamer schoonmaak en stofzuig. Dat is eigenlijk al een hele tijd niet gebeurt en ik heb wel verschillende dingen gemaakt. Vandaag was het zover.
Ik wilde dit keer ook graag de kastjes eens bijlangs. Er lag van alles waar ik nooit wat mee doe. Grote schoonmaak dus.
Eerst heb ik alle spullen uit de kastjes gehaald. Dat gaf een heleboel rommel, dat zul je begrijpen. Daarna ben ik begonnen om alles 1 voor 1 in handen te pakken en te beslissen wat ermee moest gebeuren. Dat zag er zo uit:
 
Ik hoefde niet alles alleen te doen. Om 20 over 11 was daar mijn lieve moeder. Zij heeft me geholpen met raad en daad. Ze kan namelijk heel goed opruimen en organiseren. Inmiddels kan ik dat ook best goed. Dat heeft ze me goed geleerd. Soms vind ik het toch weel heel fijn als ze erbij is. Al was het alleen al voor de morele steun ;o)
Maar ja, deze spullen heb ik zelf verzameld en dus moet ik ook het meeste zelf doen, vind ik. En dat is ook het beste. Dan weet ik ook waar alles ligt of gebleven is.
Er is het nodige weggegaan en alles heeft lekker weer een schoon plekje. Alles is ook meteen schoon gemaakt en uitgesopt. Lekker de stofzuiger erdoor en klaar.
En toen het klaar was zag het er zo uit:

 
Ik zeg: heerlijk! Niks meer aan doen... Nou ja, ik zie net dat het rood/wit geblokte gordijntje nog open staat. Die moet natuurlijk nog wel dicht. En natuurlijk ga ik hier morgen gewoon weer lekker zitten "werken".
Mam, heel erg bedankt voor je hulp! Ik vond het ook erg gezellig om zo samen te rommelen. Binnenkort kom ik bij jou.

 
Een fijne week alvast,
Liefs Janien
 
 
 
 
 
 
 

woensdag 10 oktober 2012

Workshopje bedenken

De komende maand mag ik een workshopje geven. Voor m'n moeder, vriendin, haar moeder en haar vriendin en m'n zusje(s). Daar heb ik heel veel zin in. Zoals jullie weten zitten we eens in de zoveel tijd een gezellige dag bij elkaar. Dan gaan we dat dus doen.
Nu was de vraag natuurlijk wat er gemaakt gaat worden. Ik had al op internet rondgekeken en m'n ogen goed open gehouden. Toen zag ik op de ATT van ons gilde een mooie tas hangen. Het patroon werd niet los verkocht, alleen bij aankoop van stof kon het worden gemaild. Jammer... Maar ik ben niet voor 1 gat te vangen. Gelukkig kon ik het zelf ook maken, zonder beschrijving.
Dat leek me dus een hele goede kanshebber voor de workshop. Vol goede moed ging ik aan de slag. Ik had nog wel stof in de kast liggen, dus het hoefde niet langer te duren. Toen ik ermee bezig was vond ik het heel leuk worden. Tot hij af was... Ik denk dat de stofkeus verkeerd is geweest. Het liep uit op een teleurstelling. Ik heb geen zin om hierover een hele dag enthousiast te doen. Maar er is wel weer een tas bij. Kan handig zijn en onze meiden vinden hem wel heel leuk. Zij spelen er nu mee.
Dus niet voor niks gemaakt en ik ben natuurlijk weer een ervaring rijker. Ik weet hoe het moet, dus als ik eens de behoefte heb om het eens met andere stof te proberen...

Na deze domper heb ik maar weer wat nieuws gezocht. Een vroegere schoolvriendin gaf me een leuke tip via facebook. Een website met van alles en nog wat om zelf te maken. Misschien kennen jullie het al wel: freubelweb Ga maar eens kijken als je zin hebt. Het zijn niet alleen naaiprojecten, maar ook om te haken, met papier te maken, met strijkkralen, met klei enz.
Daar heb ik ons  "nieuwe" project gevonden. Hartstikke leuk en een proefmodel is al gemaakt. Voor onze jongste dochter. Ik dacht er ook een te maken voor de oudste, maar moet eerste even polsen of ze deze kleuren nog wel leuk vind. Ze kwam er van de week mee dat ze zwart/wit erg mooi vindt. (Net als mama) De stoffen voor de tweede zijn al gesneden, dus misschien worden het er wel twee voor de jongste en een hele andere voor de oudste.
Ik heb er drie verschillende stoffen voor gebruikt.


Dit is al een vrij grote, maar je kunt het maken zoals je zelf wilt. Ik ga er nog wel meer maken. Leuk om te doen en snel klaar ;o) Ook handig voor waxinelichtjes ofzo en staan leuk in de kast denk ik zo.
Nu nog een plan de campagne maken voor de workshop dag. Die zal ik dan mailen. Dan kunnen de dames hun stofkeuze gaan maken. En dan kunnen we aan de slag. Ik heb er nu al zin in!
 
 
Fijne week nog allemaal,
Liefs Janien

zaterdag 6 oktober 2012

Onderdeel 4

Hier even een kort berichtje:
Alle kussentjes zijn klaar. Inmiddels heb ik alles ook al lekker opgehangen en neergelegd. Het is heerlijk gezellig en warm geworden. Ik geniet er echt van. Vooral 's avonds als het donker is. Lampjes aan, kaarsjes straks weer aan... Ik hou er zo van.

 
En een paar close-upjes: 




 
 
Fijn weekend allemaal!
Groetjes van Janien