In de uitverkoop!

zondag 29 januari 2012

Gewonnen!

Tot mijn grote verrassing las ik afgelopen woensdag op het blog van Inge en Hanneke dat ik een give-away heb gewonnen! Heel erg leuk. Je hoefde alleen maar volger te zijn. Ik heb me er niet actief voor aangemeld en toch gewonnen. Ze hebben een leuk blog, dus het is niet zo moeilijk om dat te lezen en er volger van te zijn. http://twopatchladies.blogspot.com/

Nu wil je misschien nog wel weten wat ik gewonnen heb? Of heb je het zelf ook al gelezen... Het is een mooie agenda.


Vanmorgen had ik graag achter de naaimachine gezeten, maar dat is tot nu toe nog niet gelukt. Ik bedacht me toen ik wakker werd dat ik nog wel eens even een cursus voor het werk kon gaan doen. Dat heeft dan voorrang. Nu ben ik dan ook klaar met de cursussen die ik moest doen. Dat geeft een goed gevoel. Ik ben weer heel wat wijzer!
Vanmiddag heb ik ook geen tijd. Dan morgen maar weer kijken (of vanavond?)...

Fijne zondag.

Liefs van Janien

maandag 23 januari 2012

Oelgies in de bomen

Ze zijn klaar! Mijn oelegies. Ze zitten lekker in de bomen op de takken te kijken naar wat er allemaal gebeurt in het grote bos...
Ik vind ze bijzonder leuk, al zeg ik het zelf. Ze zien er gezellig uit en mogen voorlopig in de kamer hangen, aan de kast. Dan zien we later wel eens verder.
Ik kon het niet laten om dit alvast even aan jullie te laten zien.





Als uilenliefhebber moet je hier toch blij van worden? Ik wel in ieder geval.

Fijne dag nog en tot snel.

Groehoetjes van Janien

zondag 22 januari 2012

Van tas tot nieuwe/"oude" quilt

Afgelopen donderdagavond hadden we deel 4 van de cursus. Het was weer heel geslaagd. We komen steeds dichter bij het eindresultaat. Het begint nu echt vorm te krijgen. We mogen nu de zakken naaien en de flappen erop en de schouderband mag aan de buitentas.
Nou was het geval dat ik gisteren en vandaag weer lekker een beetje me-time had en kon ik dus direct aan de slag. Met resultaat. De binnentas is voor deze ronde bijna klaar. Alleen nog knoopjes om de klepjes dicht te houden. De schouderband is opgespeld. Nog niet genaaid. Daar moet m'n mams met haar geoefende oog ook even naar kijken. Volgens mij is het namelijk niet helemaal recht gespeld, maar als ik meet zie ik weinig verschil. Dus nog niet definitief genaaid. Mam, als je dit leest, weet je er alvast wat van ;o).


Het lijkt er dus op dat ik deze keer ook nog wat tijd over hou voor andere projecten. Dat is lang geleden. Alleen de uiltjes zijn even een halve dag tussendoor gekomen. Nu kan ik de uiltjes gaan afmaken. Dat is nog niet gebeurd en ik kan met een andere quilt verder. Daar ben ik al 3 maanden niet mee aan de gang geweest. Tja, prioriteiten stellen hè. Ik wilde niet graag achterop komen met de tas. Dat is ook veel te leuk en leerzaam om te laten liggen.
Maar nu even weer tijd voor een quilt. Het is een eigen ontwerp. Eerst uitgetekend op een groot stuk behang en overgetrokken op patroonpapier. Daarna alles op stof en aan elkaar genaaid. Ik dacht dat ik daar ook foto's van had, maar ik kan ze niet terugvinden in ons mega-foto-archief. Als ik ze nog tegenkom zien jullie ze.
Tot nu toe ben ik zover:


Tijd om de vouwen eruit te strijken en de cirkels vast te naaien. Die spelden zitten er al zo lang in...
De cirkels zijn van zwarte tule en grijs/zilver spul van de bloemist. Geen idee hoe het heet maar ik vind het wel mooi. Wie het weet mag het zeggen. Een soort web lijkt het.


Nu op naar de volgende fase! Ik heb er zin in. Nu nog even kijken wanneer. Vanmiddag eerst onze meisjes weer ophalen. Ze logeren bij opa en oma. Misschien morgen? We zullen het zien.
Dat is dan en nu is nu...

Fijne zondag!

Groetjes van Janien

woensdag 18 januari 2012

Oelegies


Zo noem ik ze, oelegies. Zo val ik van de hartjes in de oelegies. Ze zijn erg leuk om te maken. Zo even een makkelijk werkje tussendoor. Inmiddels is ook nummer drie ontstaan. Die heb ik zondag gemaakt. Onze meiden waren lekker buiten aan het spelen en manlief was een wedstrijd aan het fietsen. Het was helemaal stil in huis. Dat was heerlijk genieten.
Hier is nummer 3:


Afgelopen maandag heb ik ze tot een top(je) gemaakt. Een leuk rood biesje ertussen gezet. Meer heeft het niet nodig. Het was nog wel een zoektocht om tot deze keus te komen. Er ligt namelijk nogal wat stof in m'n kast, zoals bij zovelen, maar ik wilde een lange bies uit 1 stuk. De lap moest dus wel groot genoeg zijn. Hierdoor viel al best wel wat af. En ik wilde er geen stof voor kopen. Maar dit vind ik een goede keus.


En net heb ik hem gedubbeld. Ik heb er plakhobbs voor gebruikt. Ideaal vind ik dat. Het geheel wordt er iets steviger van dan met gewone hobbs. Ik ben ook nog met een quilt bezig waar ik katoenen hobbs in heb gedaan. Dat is veel "slapper". Ben benieuwd hoe dat wordt.

Nu de laatste fase van de oelegies nog en dan kan hij hangen. Ik weet alleen nog niet precies waar, maar dat komt wel goed. Dat is vast geen onbekend probleem voor jullie. Het maken is het leukst en waar het moet hangen, dat bedenken we nog wel ;o).

Eens kijken wat ik nog meer ga doen vandaag... Ik kan met m'n oelegies verder of met toebehoren voor m'n tas. Morgen hebben we weer cursus. Ik heb er alweer zin in!

Fijne dag allemaal en tot snel.

Liefs van Janien

zaterdag 14 januari 2012

Van hartjes tot uilen...

Vandaag hadden we alweer een gezellige dag. En weer bij mama tuis. Nu waren er nog 3 vrouwen bij. Zo een keer in de 2-3 maanden hebben we een gezellige dag. Mijn moeder, mijn vriendin, haar moeder, de vriendin van haar moeder en ik. Vandaag was eerst mijn jongste zusje erbij en vanmiddag mijn oudste zusje.


Het was weer supergezellig! We hebben allemaal aan onze eigen werkjes gewerkt. Met als resultaat:

Mijn huiswerk is klaar! De laatste 2 harten. De grote voor aan de buitenkant van de tas. Het is toch gelukt. Ik begon een poosje terug te twijfelen of ik al dat werk wel op tijd klaar zou krijgen. Nou, ruim op tijd dus, want we hoeven pas donderdag weer naar de cursus. Zin in!



Eerder deze week waren het nog 4 losse helften. Nu een mooi geheel.



Ik had zelfs vandaag nog tijd "over" om aan een ander werkje bezig te zijn. Voor het middageten waren de hartjes al klaar. Ik ben verder gegaan met m'n uiltjes. Daar ben ik een poos geleden mee gestart en nog niet verder gekomen. Ik naai ze met de hand. Een heerlijk rustgevend werkje.
Er zijn nu 2 in elkaar. Ze moeten nog wel ogen krijgen. En er moet nog een derde vriendje bij. Dan kunnen ze aan elkaar verbonden worden. Of dat horizontaal of verticaal wordt weet ik nog niet helemaal. Ik wel ideeën...


Ik heb weer een heleboel creativiteit gezien vandaag. Was kunnen we wat maken met z'n alleen ;o)
Ik wens jullie nog een heel fijn weekend.

Groehoetjes, Janien

maandag 9 januari 2012

Druk, druk, druk...

We hebben de vakantie afgesloten met een bezoek aan de dierentuin, gisteren. Daar is altijd van alles te zien. Ik merkte dat de dames nu anders naar de dingen kijken dan een jaar geleden. Inge kan ook alles zelf lezen en ze willen allebei van alles weten. Erg leuk vind ik dat.
Ze hebben in de dierentuin nu leeuwen. Die hadden we nog niet gezien. Het was erg leuk. We hadden geluk dat een van de leeuwinnen een voetbalshowtje gaf. Ze was druk met een bal aan het spelen. Ze gooide hem in het water, viste hem eruit en rende ermee weg. En weer opnieuw.


Het mannetje lag mooi te zijn en bekeek iedereen die hem bekeek.


Lieke heeft nog even een onderonsje gehad met de leeuwin. Misschien wilde ze haar broodje kaas wel even proeven. Dat was een mooi gezicht. Ze stonden elkaar mooi aan te kijken.


In een dierentuin kun je een hoop inspiratie opdoen voor mooie quilts. Bijvoorbeeld van een mooie vlinder of het hoofd van een zebra. Genoeg keuze. Je moet het wel zien...



Na ons dierentuin bezoek ben ik maar snel weer aan de slag gegaan met de hartjes.

Vandaag was alles weer "gewoon".
Het is wel even weer wennen dat Inge weer naar school moet. We kunnen nu niet meer lekker aankeutelen 's morgens, maar weer op tijd in de kleren en op de fiets. Nu was ik weer alleen met Lieke vanmorgen. Is een stuk rustiger...
Na de nodige huishoudelijke beslommeringen ben ik weer achter de naaimachine gegaan. Met als resultaat dat de klepjes nu klaar zijn! Mijn hart maakte een sprongetje toen ik de eerste omdraaide nadat ik hem genaaid had. Ik ben erg blij met het resultaat.

Hier zijn het nog ingepakte verrassingen:

En dit is het resultaat:



Nu heb ik eerst maar even gestofzogen. Alle draadjes weer weg. De naaimachine is even weer van de tafel, want nu ga ik aan de slag met 2 grote harten. Dat zijn een heleboel stukjes. Dus knippen en tekenen en daarna weer naaien. Zo gaan die dingen, het begint altijd weer van voor af aan. Hopelijk krijg ik weer zo'n mooi resultaat.
Kopje thee erbij en aan de slag.


Ik wens iedereen een fijne week.

Groetjes van Janien

zaterdag 7 januari 2012

Moeder- en dochtersdag

Wat heb ik een heerlijke dag gehad vandaag. Ik heb samen met mijn moeder en zussen de hele dag lekker gehobbied (wat een raar woord, is dit wel Nederlands?;0) Mijn jongste zusje is een trui aan het breien. Zo knap vind ik dat van haar! Ze gebruikt hele leuke kleurtjes. Helaas moest ze al halverwege de middag weer weg.



Mijn andere zusje maakt een hele mooie theemuts. Die heeft een poosje stil gelegen maar is nu weer volop in de maak. Volgende week kan ze hem afmaken. Hier zie je haar achter de naaimachine. Dat doet ze niet zo vaak, maar het gaat steeds beter. Heel erg goed van haar!



Mama is bezig geweest met de toebehoren van de tas die we maken. De rest van het huiswerk heeft ze al klaar! Geweldig.


Ik ben nog steeds met de hartjes bezig. Het moeten klepjes worden voor de vakjes in de tas. Helaas ben ik nog niet zover als ik had gehoopt, maar morgen is er weer een dag. Gelukkig. Dan kan ik nog lekker even verder. Ik vind het wel heel leuk om er mee bezig te zijn.


Dit ziet er toch alweer wat verder gevorderd uit dan eerder deze week...



Aan het einde van de dag zaten we er zo bij. De hele tafel vol met rommeltjes en spulletjes. Helaas wel zonder mijn jongste zusje...


Ik heb ontzettend genoten van deze heerlijke, voor mij ook bijzondere dag.
Lieve mama, Monique, Gertia en Jan, bedankt voor deze dag!

Liefs van Janien

woensdag 4 januari 2012

Alweer hartjes

Wat een weer gisteravond! Nederland is weer flink uitgewaaid. Onze meiden konden niet slapen van het weer. Ik kan me het indenken met zo'n storm en onweer, regen en hagel.


Maar, we laten het weer voor wat het is... Immers kun je heerlijk in huis met lapjes bezig zijn als het zulk weer is en je niet aan het werk hoeft.
Gisteravond en vanmorgen ben ik met de hartjes bezig geweest. Nu heb ik verschillende gemaakt. Toen ik met deze bezig was begon ik te twijfelen over de lichte kleur en heb ik voor de tweede 2 donkere kleuren gebruikt.


Ik vind dat de lichte kleur teveel op de achtergrond kleur lijkt, denk ik... De donkere komt mooier uit. Ik zou graag jullie mening hierover weten. Zal ik een nieuwe maken (lees: de lichte stukjes vervangen voor donkere) of toch niet? Wat vinden jullie?

Over de andere twee ben ik wel heel tevreden.



Nog 5 (of 6) te gaan en dan nog twee grotere voor de buitenkant van de tas.

Alvast bedankt voor het meedenken.

Liefs van Janien

maandag 2 januari 2012

Hartjes maken


Allereerst wil ik iedereen het allerbeste wensen voor 2012! Laten we er met z'n allen een mooi, spetterend en creatief jaar van maken. Ik ben het jaar in ieder geval wel creatief gestart.

Gisteren ben ik weer druk bezig geweest met het huiswerk voor de tas. Er is weer van alles op de machine in elkaar genaaid. Ook heb ik hartjes gezocht voor in en op de tas. Eerder deze week had ik al een patroontje gekocht. (Daar wilde ik op oudjaarsavond mee aan de slag, maar dat is er niet van gekomen.) Ook kun je via google de nodige leuke patroontjes wel vinden.

Vandaag ben ik bezig geweest om alle patroontjes op vlieseline te tekenen. Dat viel nog mee qua werk. Er kwam nog veel meer werk aan...


Eerst probeerde ik uit de losse hand stukjes stof te knippen om op het vlieseline te naaien. Maar een "pietje precies" beviel me dat niet. Toen heb ik bedacht dat ik alle stukjes eerst zou uitknippen, daarna op de stof tekenen en keurig per hartje in een zakje zou doen.




Hier ben ik de rest van de middag mee bezig geweest.
Wat een werk! Elk blokje is niet groter dan zo'n 7,5 a 8 cm. De stukjes zijn dus piepklein. De dames die de huisjes bouwen krijgen ervaring met deze kleine stukjes heb ik gelezen. Die zijn ook zo klein. Zelf werk ik niet zo vaak meer op deze traditionele manier. Maar...ik zie het als een uitdaging. Het is leuk om weer eens te doen en het resultaat mag er vast zijn. Dat is nog even afwachten, want ik heb nog niks in elkaar genaaid. Dat wat ik had genaaid is alweer uitgehaald, omdat ik niet tevreden was. Dat was met de niet-getekende stukjes. Het was niet netjes genoeg.


Nu ligt alles dus netjes in zakjes op me te wachten. Morgen moet ik werken dus misschien woensdag. Ik naai de kleinsten met de hand en voor de ietsje grotere moet ik even uitproberen wat het wordt.
Jullie zullen het wel zien.

Fijne avond allemaal en hopelijk tot snel MET mooie hartjes.
Liefs van Janien